Tripod Mobility maakt aangepaste karts met handbediening, duo karts en standaard karts beschiekbaar. Zo kunnen vrienden, collega’s en familie samen rijden en samen strijden om de beste rondetijd.

Aangepaste karts

Voor de Handi-Kart Experience heeft Tripod Mobility vijf karts aangepast met handgas en handbedrijfsrem, waardoor gereden kan worden zonder gebruik te maken van de benen. Zoals in de onderstaande video te zien is, worden de benen stevig vastgezet. Daarnaast zijn de karts uitgerust met een vierpuntsgordel. Op de baan zijn hulpmiddelen aanwezig om de transfer van rolstoel naar kart, en terug, te vereenvoudigen. Tevens zijn er op de baan professionals aanwezig die u de werking van de aangepaste kart kunnen uitleggen.

De aanpassingen zullen niet voor iedereen toereikend zijn om veilig deel te nemen. Geef daarom op het inschrijfformulier duidelijk aan wat uw beperkingen zijn. Om, potentieel riskante, foutieve inschattingen uit te sluiten, is er een teststation op de baan aanwezig om te meten of u voldoende kracht in handen en armen hebt om veilig te karten. Mocht het voor u niet haalbaar zijn om zelf te karten, dan zijn er twee duo-karts aanwezig. Hierin kunt u meerijden met een ervaren coureur van Hezemans Indoor Karting, en de kart experience alsnog ervaren.

In onderstaande video neemt Paralympier Kees-Jan van de Klooster u een rondje mee. Zijn mening na deze eerste kennismaking? “Een unieke ervaring om aangepast te kunnen karten, dit moet je niet missen.”